- Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
- Gratis bezorging vanaf €100,-
- We helpen je graag via 030-2977000
Een koffie verkeerd is koffie met een grote hoeveelheid warme, opgestoomde melk en een klein laagje melkschuim. De verhouding staat gelijk aan 1/3 koffie en 2/3 melk. Waar we in Nederland de term koffie verkeerd gebruiken, wordt de koffie in België een Lait Russe genoemd en in Italië een Caffé Latte. In het Engels kun je een koffie verkeerd bestellen door simpelweg te vragen naar een Latte.
Benieuwd hoe je zelf een koffie verkeerd maakt?
Zo maak je een koffie verkeerdOok de cappuccino wordt wel eens aangezien voor een koffie verkeerd. Het verschil? Ook dat zit ‘m weer in de melk-koffie verhouding. Bij een cappuccino wordt meer melkschuim gebruikt.
Zo maak je een cappuccinoOmdat er veel melk aan deze koffie wordt toegevoegd, bevat deze ook meer calorieën dan je van de standaard zwarte koffie gewend bent. Volgens het Voedingscentrum bevat één kop koffie verkeerd van 250ml 75 calorieën.
Een koffie verkeerd kan prima geserveerd worden in een normale koffiekop. Door de grote hoeveelheid melk is het handig wat extra ruimte te houden nadat de koffie in de kop zit. Zo kan de verhouding 1/3 koffie en 2/3 gemakkelijk aangehouden worden.
Je zult vast gemerkt hebben dat er veel koffiesoorten bestaan. Dan vraag jij je misschien af: hoe verschillen ze van elkaar? Dat leggen wij je graag uit.
Met name de koffie verkeerd en latte macchiato worden vaak door elkaar gehaald. Het verschil zit ‘m in de grootte van de drank en de hoeveelheid melkschuim. De latte macchiato krijg je vaak in een groter glas, waarbij de drank bestaat uit drie gelijke delen: espresso, melk en melkschuim. Bij de koffie verkeerd is deze verhouding anders, waarbij alleen bovenin het glas een dun schuimlaagje te zien is.
Hoe je een latte macchiato maakt?
Lees het latte macchiato receptGoede koffie brengt mensen samen, ook thuis!
Wil je thuis ook genieten van de lekkerste Douwe Egberts koffie?
Bekijk hier het Douwe Egberts assortimentDe basis van een koffie verkeerd is een goede kop koffie of espresso. Die maak je alleen met de beste bonen