- Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
- Gratis bezorging vanaf €100,-
- We helpen je graag via 030-2977000
D.E hard cup is gemaakt van 100% polypropyleen.
Er zijn verschillende redenen waarom er voor PP (polypropyleen) materiaal is gekozen.
Een van de belangrijkste redenen is dat PP een duurzaam en sterk materiaal is. De D.E hard cup kan minstens 400 wasbeurten mee gaan Het is bestand tegen hoge temperaturen. Daarnaast is PP ook sterk en slagvast, wat betekent dat het beker niet snel zal breken of beschadigen, wat belangrijk is voor een product dat vaak wordt gebruikt en gewassen. PP is ook een veilig materiaal om te gebruiken voor voedsel en dranken bevat geen bisphenol A (BPA). Verder heeft PP een lage CO2 voetafdruk in productie en doordat het heel licht is ook lagere CO2 voetafdruk in transport. Tot slot is PP goed recyclebaar, waardoor we de beker weer ophalen om te recyclen naar nieuwe beker.
Er zijn verschillende soorten herbruikbare koffiebekers op de markt, zoals bekers van polypropyleen (PP), glas en porselein. Elk van deze materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen en welke het beste is, hangt af van je bedrijf behoeftes.
Er wordt vaak gedacht dat glas en porselein milieuvriendelijker dan PP plastic, maar dat kan je vaak niet zo makkelijk zeggen. Porselein is zeer sterk en duurzaam, maar kan alsnog erg gevoelig zijn voor schade. De productie van porselein is erg energie-intensief en doordat het zwaar is een hoog milieueffect met transport. PP is een licht en duurzaam plastic dat goed gerecycled kan worden.
D.E hard cup is perfect voor dynamische locaties waar weer mensen komen en werken. Locaties waarbij stapelen van hard cup belangrijk is en waarbij porselein geen optie is. Denk hierbij aan scholen, kantoren en grote ziekenhuizen.
Porselein is voor locaties waar je best mogelijk koffie of thee ervaring wil hebben, of even een momentje hebt om er van te genieten. Denk hierbij aan ontvangstruimtes, vergader en bestuurskamers, docenten kantines en horeca locaties.
De PE beker blijft ook na ingang van de regelgeving beschikbaar, deze is alleen geschikt voor to go locaties waar je moet betalen voor je drankje en je beker, zorg en gesloten instellingen. Omdat PE bekers op dit moment niet hoogwaardig te recyclen zijn, geldt de uitzonderings-clausule mbt het recyclen na gebruik niet, deze uitzondering kan bijvoorbeeld met PET flessen.
Het is moeilijk om een specifiek aantal te geven hoeveel keer een hard cup/ porseleinen beker gebruikt kan worden voordat deze gereinigd moet worden, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren, zoals hoe vaak de beker wordt gebruikt, hoe zorgvuldig de beker wordt behandeld en welke drankjes je drinkt.
Als algemene richtlijn kun je vanuit gaan dat je 1 dag met 1 herbruikbare beker kan doen.
Wanneer je koffie met melkproducten kiest is het beter om halverwege de dag een nieuwe, schone herbruikbare beker te gebruiken. Het omspoelen van een herbruikbare beker kost veel water en energie, het is dan duurzamer en voedselveiliger om nieuwe te gebruiken. Advies is om ook een nieuwe herbruikbare beker te gebruiken als je van koffie naar thee gaat. Dit is beter voor de smaakbeleving.
De meest duurzame manier van schoonmaken is met een volle, professionele vaatwasser. We zijn met een partner speciaal naglansmiddel aan het ontwikkelen, waardoor de D.E hard cups droog en schoon uit de vaatwasser komen. Plastic komt zonder dat naglans middel altijd nat uit de professionele vaatwassers, waardoor je pas kan stapelen wanneer ze droog zijn in verband met voedselveiligheid.
Daarnaast zijn consumenten vaatwassers en Single Cup Cleaners een goede optie.
De markt van Single Cup Cleaners is aan het opstarten. Jacobs Douwe Egberts Professional houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, maar op dit moment gebruiken Single Cup Cleaners nog erg veel water; rond de 0,2L water per beker. De meeste professionele vaatwassers gebruiken rond de 0,08L water per beker.
Consumenten vaatwassers spoelen niet altijd na met 80graden zoals professionele vaatwassers doen. Bij deze hoge temperaturen hebben virussen geen kans tot overdracht (DIN 10534)
Met de hand afwassen is het minst duurzaam, daarnaast is het vaak ook niet voedselveilig. Er kunnen melkbacteriën en virusonderdelen achter blijven.
Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat de hard cup droog uit de vaatwasser komt:
Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat hard cups goed worden gereinigd en gedroogd om ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven en om te voorkomen dat er bacteriën op het plastic achterblijven. JDE Professional heeft een samenwerking met een marktleider van professionele vaatwassers en glansmiddelen. Hiermee hebben we een uniek glansmiddel ontwikkeld waardoor de D.E hard cup schoon en droog uit de vaatwasser komt.
Ja, ook de deksels zijn afwasbaar en herbruikbaar.
De productie van één hard cup kost meer CO2 dan één wegwerpbeker, maar omdat je een hard cup vaker gebruikt, is het duurzamer. Ook wanneer je de hard cup schoonmaakt via afwasmachines blijft het een duurzamere oplossing.
De beker gaat minstens 400 wasbeurten mee, dit staat gelijk aan 1,5 tot 2 jaar gebruik. Hierna komen we de bekers ophalen of kan je de bekers met retourlabel terugsturen. Dan worden de D.E hard cup gerecycled naar nieuwe hard cups. Zo gaan er geen grondstoffen verloren en is het circulair.
Nee, op dit moment hebben we alleen interne CO2 voetafdruk berekening van alle verschillende bekers plus schoonmaak. Die kan je opvragen via je JDE professional contact persoon.
We adviseren 6 hard cup per werknemer om te zorgen dat er altijd genoeg bekers zijn, ook voor bezoekers.
Het kan lastig zijn om werknemers en bezoekers mee te krijgen in deze verandering, aangezien we met z’n allen jarenlang wegwerpbekers gewend zijn. JDE Professional heeft communicatie materiaal ontwikkeld om werknemers en bezoekers mee te nemen is dit proces, zodat we met z’n allen zo snel mogelijk gewend zijn aan het nieuwe normaal van herbruikbare bekers gebruiken.