- Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
- Gratis bezorging vanaf €100,-
- We helpen je graag via 030-2977000
Wat is een Americano?
Een Americano bestaat uit espresso, , aangelengd met een even grote hoeveelheid heet water. De smaak die zo gecreëerd wordt, doet dankzij haar zachte en milde tonen denken aan filterkoffie. Qua sterkte liggen Americano koffie en filterkoffie erg dicht bij elkaar. De Americano is groter in volume dan een espresso, waardoor jij langer van jouw kopje kunt genieten.
Waar komt de Americano vandaan?
Haar naam heeft de Americano te danken aan het brouwsel dat Amerikaanse soldaten tijdens de Tweede Wereldoorlog in Italië dronken. De traditionele Italiaanse espresso’s bleken te sterk voor de soldaten, die de zachtere Amerikaanse koffies gewend waren. Door de espresso’s aan te lengen met water, werd een smaak gecreëerd die hen aan thuis deed denken. De Americano was geboren!
" Soms wordt het water aan de koffie toegevoegd, in plaats van andersom.
Probeer voor jezelf wat jij het lekkerst vindt "
Americano koffie en Caffé Lungo zijn twee koffiesoorten die regelmatig door elkaar worden gehaald. Zowel een Americano als een Lungo bestaan uit espresso vermengd met water. Toch verschillen ze in bereidingswijze en smaak.
De bereidingswijze
Een Lungo -het Italiaanse woord voor ‘lang’- vereist een langer extractieproces dan een Americano. In feite is een Lungo een ‘uitgerekte espresso’. Waar bij de Americano water aan de espresso wordt toegevoegd, wordt bij een Lungo het water door de espresso getrokken tijdens het zetten. Het resultaat is een sterkere koffiesmaak en een hogere dosering cafeïne dan bij een Americano of gewone espresso. Een Lungo is hierdoor sterker en bitterder van smaak dan de milde Americano.
Meer lezen?
Giet 30 ml heet water
(bij voorkeur ongeveer 85 graden)
in een normale koffiemok.
Het water komt tot de onderste
rand van het oortje van jouw mok.
Deze hoeveelheid is gelijk aan een hele espresso.
Zet een espresso
Voeg de espresso toe aan het hete water.
Door de koffie toe te voegen aan het water
in plaats van andersom,
ontstaat een mooie beige crèmelaag.